S7 Airlines koupily dva Boeingy 737

  • 07.03.2023 17:00

Poněkud překvapivě pořídily ruské S7 Airlines dva Boeingy 737-900ER. Jedná se o letadla (PK-LPY a PK-LPW) z roku 2018, která sloužila u indonéských Lion Air. Letadla již přeletěla do Moskvy a nyní čekají na předání S7 Airlines. Letadla jsou konfigurována jako jednotřídní pro 213 cestujících.

Ruský trh letecké dopravy prochází rychlým růstem a S7 Airlines připravují kapacity na intenzivní hlavní sezónu.

Další ruská společnost, Utair, „debermutizovala“ tj. vyřešila vlastnictví dalších čtyř Boeingů 737. Letadla jsou převedena z bermudského registru do ruského. Po celou dobu od vypovězení leasingové smlouvy v březnu 2022 byla letadla odstavena na letišti Moskva Vnukovo.

Rusko vloni „očistilo“ vlastnictví více než 200 letadel západních leasingových společností. Tato letadla mohou být nyní nasazována na mezinárodní linky, aniž by hrozilo nebezpečí, že tam budou zadržena nebo konfiskována leasingovými společnostmi.

Devátý balík sankcí Evropské unie podle názoru leasingových společností a aerolinek pootevírá cestu k dohodě o prodeji letadel zadržovaných ruskými leteckými společnostmi. Několik leasingových společností potvrdilo jednání s ruskými leteckými společnostmi a pojišťovnami. (Foto: vk.com, frequentflyers.ru)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Paranoik - nepřihlášený host (...160.8...)
08.03.2023 11:45
Ajway...

Tedy, nějak se ty EUsankce daří, čím dál lépe. Jestli ony nakonec nemají pravdu ony "desinformační zdroje", a to zvl. z USA, které už dávno naznačují že "válku" si domluvili Rusové s Američany aby dostali EU (jediného opravdového ekonomického konkurenta USA) pod tlak. Zbavíme EU levných surovin, zlikvidujeme miliardový export do Ruska (Američani tam nevyváželi takřka nic..). Za další vyvoláme strach a přimějeme EU tajtrlíky k mohutnému nákupu amerických zbraní, byť by se měli zadlužit na desetiletí. A tak dál.
Nojo, no. A úředníček Fiala stále hřímá se zaťatou pěstičkou jak to tomu ZloPutinovi ale oopravdu nandá...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace