Chaos na Schipholu pokračuje i přes omezení počtu cestujících

  • 23.08.2022 13:00

Cestující odlétající z letiště Amsterdam Schiphol si stěžují na dlouhé fronty na bezpečnostní kontrolu. Ty dosahují 3 až 4 hodin a řada cestujících v důsledku toto nestihla své odlety. V sobotu bylo kvůli provozním problémům letiště zpožděno na 300 odletů.

V polovině června po měsících chaosu vyhlásilo letiště regulace a stanovilo strop pro počet odbavených cestujících. Počátkem srpna prodloužilo letiště omezení počtu cestujících do listopadu. V září je kvóta stanovena na 67 500 a v říjnu na 69 500 cestujících.

Paradoxní je, že 25. července letiště varovalo, že posílí kontrolu, zda cestující nepřichází na letiště v době delší než 4 hodiny před odletem (foto 2).

Vedení letiště zjevně nedokáže situaci kontrolovat, protože pokud pouze fronta na „security“ zabere 3 až 4 hodiny, pak disciplinovaný cestující ze Schipholu zákonitě neodletí. A pokud již letiště muselo přistoupit k omezení počtu cestujících, pak mělo prověřit, zda alespoň toto menší množství cestujících dokáže odbavit za rozumných podmínek.

Přiložená fotografie přitom není z dubna, května, června ani července, byla pořízena cestujícím @JeroenSwart dne 20. srpna. (Foto: @JeroenSwart) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Caracas - nepřihlášený host (...79.110...)
23.08.2022 16:54
Neschopnost

Vrcholné vedení letiště zcela evidentně není schopno situaci vyřešit a mělo by být vyměněno. Že se tak ještě nestalo je nepochopitelné.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace