Omikron decimuje evropské letové řády

  • 28.12.2021 08:00

Minulý týden Lufthansa oznámila, že cestovní restrikce související s omikronem způsobují propad poptávky, který donutil Lufthansu zrušit období od poloviny ledna do konce února na 33 tisíc letů, což odpovídá asi 10 % všech letů. Wizz Air před Štědrým dnem zrušil 84 linek. Očekává se, že škrty tím nekončí.

Největší evropský letecký dopravce, Ryanair, v pondělí oznámil, že výrazným způsobem škrtá lednové lety, což se dramaticky projeví na hospodářských výsledcích. Zrušena má být asi třetina linek, přičemž nelze vyloučit, že další škrty budou následovat.

Ještě v listopadu přitom Michael O’Leary předpokládal, že skupina skončí letošní hospodářský rok v černých číslech. Nyní očekává roční ztrátu od 250 do 450 milionů eur. Není totiž jasné, kdy budou vyškrtané lety obnoveny. Odhad není možný, neboť rozhodnutí vlád o omezeních cestování jsou nepředvídatelná.

Letecké společnosti i cestovní kanceláře hlásí masivní rušení rezervací na počátek roku 2022.  (Foto: Express.co.uk, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace