Norwegian získal další státní pomoc. Agónie bude pokračovat.

  • 22.01.2021 13:00

Generální ředitel společnosti Norwegian Jacob Schram oznámil, že norská vláda odsouhlasila poskytnutí další pomoci. Podrobnosti ani podmínky udělení pomoci nebyly zveřejněny.

Představenstvo Norwegian Air Shuttle ASA schválilo dne 14. ledna v pořadí již několikátý restrukturalizační plán, který počítá s ukončením provozu na dálkových linkách a zaměřuje problémovou společnost na provoz omezeného množství letadel na krátkých a středních evropských linkách. Společnost věří, že dokáže udržet v provozu 50 letadel letos a až 70 letadel v příštím roce, dosáhne zisku a bude schopna snížit svou zadluženost. Představenstvo věří, že schválený podnikatelský plán umožní „postavit robustní a solidní společnost, která přiláká investory a bude pokračovat ve službách pro stávající zákazníky“.  

Zdá se, že norská vláda je ochotna v nějaké podobě nový podnikatelský plán podpořit. V listopadu další pomoc poskytnout odmítla s tím, že „ve stávající situaci není smysluplným využitím veřejných prostředků“. (Foto: ScandAsia, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace