Smartwings vydaly tiskovou zprávu o propouštění zaměstnanců

  • 29.06.2020 16:25

Letecká skupina Smartwings Group, jejíž součástí jsou společnosti Smartwings a České aerolinie, dnes oznámila Úřadu práce ČR záměr hromadného propouštění. Společnost byla nucena k tomuto kroku přistoupit kvůli špatné situaci v leteckém průmyslu způsobené koronavirem. Redukce počtu zaměstnanců by se mohla dotknout dle vývoje situace až 600 zaměstnanců skupiny Smartwings Group. Jde o profese: pilot, steward, provozní a administrativní pracovník neleteckého provozu.

„Čeká nás nejobtížnější období za dobu naší existence. Abychom společnost zachránili, musíme přistoupit k realizaci bolestných, ale nevyhnutelných opatření. Odvětví letecké přepravy čelí největší krizi v historii letectví a naší povinností je udělat vše pro to, aby se skupina Smartwings udržela na trhu a mohla tak zajistit zaměstnání a perspektivu co možná největšímu počtu našich zaměstnanců,“ říká Jiří Šimáně, předseda představenstva Smartwings.

Rozhodnutí o první organizační změně bylo dnes projednáno se zástupci odborových organizací a týká se 29 zaměstnanců. K ukončení pracovních poměrů nadbytečných zaměstnanců v rámci hromadného propouštění by mělo dojít postupně od července 2020 do února 2021. České aerolinie a Smartwings současně umožní zaměstnancům, kterých se organizační změna dotýká, přejít na tzv. neplacené volno na dobu do jednoho roku. Propouštění proběhne v souladu se zákoníkem práce.

Důvodem redukce pracovních míst je bezprecedentní situace v letecké dopravě v důsledku šíření nemoci Covid-19, která znamená dramatický propad v příjmech skupiny Smartwings Group a vynucené snížení počtu letadel. V této souvislosti připomínáme, že ke stejnému opatření byly nuceny přistoupit i další letecké společnosti, např. Lufthansa se v této době chystá propustit 22 tisíc svých zaměstnanců. (text: Smartwings Group)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



jirp (...63.98...)
29.06.2020 17:20
pomoc SW? A proc?

SW nejsou obeti koronaviru, ale byly ve zle situaci jiz predtim. Pomoc dopravnim spolecnostem nema resit neefektivnost, ale dopady pandemie. Pomoc ceskych danovych poplatniku by nemela dostat polocinska firma.
Sance, ze SW v teto krizi uver splati je miziva, takze to skonci jako "Narod sobe".

Jan - nepřihlášený host (...135.22...)
29.06.2020 16:43
Propustime, vymyslime, vycerpame, zkrachujeme, vydelame

Propustime ale garanci statu na minimalne miliardu vyuzijeme...
Miliardar Simane a vetsinovy akcionar Cina dostane garanci na uver od Ceskeho statu,kdyz se to pos****re,obycejny danovy poplatnik vse zaplati...i za jine divize v cizine,pro ktere Smartwings lita /Slovakia,Hungary,Poland/..a zisky miri do kapes miliardarum...

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/havlicek-chce-zaruky-pro-vsechny-dopravni-spolecnosti-vcetne-smartwings-40329113

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace