Qantas omezuje kapacity, zavádí úsporná opatření a odkládá investice do letadel

V reakci na pokles poptávky a související nejistoty potvrdila společnost Qantas, že na přechodnou dobu odstaví osm ze svých dvanácti letadel Airbus A380. Celkové přepravní kapacity snižuje společnost zatím o 25 %.

Firma odkládá rozhodnutí pořídit letadla A350-1000ULR pro projekt dálkových non-stop linek projektu Sunrise. Za dvanáct letadel tohoto typu by společnost zaplatila přes 4 miliardy USD. Qantas uvádí, že vzhledem ke zhoršené finanční situaci není moudré pořizovat nová letadla. Qantas měl původně objednat letadla do konce března. Pokud společnost objednávku neuplatní, pak Airbus přidělí výrobní sloty A350-1000 jiným zájemcům. Qantas však předpokládá, že k tomu nedojde, neboť v podstatě všechny společnosti čelí stejným finančním tlakům a nejistotě.

S cílem snížit provozní náklady firma posílá zaměstnance na neplacené volno, snižuje bonusy a platy vedoucím pracovníkům. Generální ředitel Alan Joyce se např. vzdal výplaty až do července 2020. (Foto: internews.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace