Vlastník polského LOTu získal Condor

  • 24.01.2020 17:00

Skupina Polska Grupa Lotnicza (PGL), které patří společnost LOT, se stane novým vlastníkem společnosti Condor. Condor je částí skupiny Thomas Cook Group, která zkrachovala vloni v září. Dnes to bylo oznámeno na tiskové konferenci ve Franfurtu.

Oznámením tak pro Condor končí období nejistoty. Obě letecké společnosti, LOT a Condor, mají ambici stát se jedním z největších uskupení letecké dopravy v Evropě. 

PGL předložila údajně nejlepší finanční nabídku a zároveň odborům přislíbila významné ústupky v případě, že společnost převezme. Další předností nabídky PGL je, že se jedná o strategického, nikoliv finančního investora. 

Po krachu britské Thomas Cook získal Condor překlenovací úvěr 380 milionů EUR od německé vlády, což společnosti umožnilo pokračovat v provozu a hledat investora. Společnost Condor byla v zisku, provozuje téměř 60 letadel, zaměstnává 4900 zaměstnanců a má loajální zákazníky. Investice PGL do společnosti umožní překlenovací úvěr splatit.

Neočekávají se změny v manažerském týmu a společnost má dále fungovat pod svou značkou. Na evropských linkách od nového roku zavádí Condor business class na krátkých a středních tratích. V ekonomické třídě zavedla společnost třídu „Economy Best“ a “Economy Light” (pro cestující s kabinovým zavazadlem). V létě Condor obnoví lety z BerlínaSchönefeldu do Itálie, Řecka a na Kanárské ostrovy.  

Transakce je podmíněna souhlasem příslušných regulačních úřadů a předpokládá se, že bude završena v dubnu.

Německé odbory sdružující palubní personál transakci uvítaly. (Foto: Condor, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace