Condor má šanci získat překlenovací úvěr na další provoz

  • 26.09.2019 17:00

Německá vláda a regionální vláda v Hesensku se zavázaly poskytnout společnosti Condor Flugdienst GmbH, která je částí zkrachovalé cestovky Thomas Cook Group plc, překlenovací úvěr ve výši 380 mil. EUR. Ten by měl společnosti stačit k zajištění provozu na půl roku. Legálnost takové půjčky bude nejprve muset potvrdit audit Evropské komise. Žádost společnosti podpořily odbory. Peter Altmaier, německý ministr hospodářství, podpoří půjčku v Bruselu.

Vedle toho Condor zahájil kroky, které by měly společnost zaštítit od dopadů krachu Thomas Cook. Argumentuje tím, že společnost generuje zisk a hotovostní toky a měla by tedy ve svém podnikání pokračovat. Motivace Condoru je pochopitelná, ale zcela jistě narazí na zájmy věřitelů, kteří budou chtít minimalizovat své ztráty.

Takový štít je do určité míry zvláštností německého práva, které umožňuje využít obdobné řešení v případě, kdy soud usoudí, že štít zvýší pravděpodobnost úspěšné restrukturalizace. (Foto: bbc.co.uk, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace