Neradostné výsledky Austrian Airlines. Firma čelí tlaku nízkonákladové konkurence

  • 10.11.2019 08:30

Za prvních devět měsíců tohoto roku přepravily Austrian Airlines přes 11 milionů cestujících, což je o 6 % více než ve stejném období roku 2018. Tím ale také dobré zprávy končí.

Obrat společnosti v důsledku intenzivní cenové války na rakouském trhu poklesl o 2 % na 2 miliardy EUR. Pokles výnosů je navíc doprovázen růstem nákladů o 4 %, zejména kvůli vyšším cenám paliva než v loňském roce.

Provozní zisk společnost se proto dramaticky propadl z loňských 100 mil. EUR na 17 mil. EUR. Vzhledem k charakteru provozu v zimním období může Austrian uzavřít celorok ve ztrátě.

Společnost přistoupí k výraznému snížení nákladů, mj. propustí okolo 800 pracovníků. Společnost usiluje od roku 2021 snížit svou nákladovou základnu o 90 milionů EUR.

Austrian redukuje některé dálkové lety, což se týká např. linky do Los Angeles, linka do Miami bude zrušena zcela. Některé lety Austrianu budou od ledna provozovat Eurowings. Austrian se soustředí na Vídeň a linky z jiných rakouských letišť převezmou jiné společnosti skupiny Lufthansa. Společnost také vyřadí svých 18 letadel Dash 8-400 dříve, než se původně plánovalo. Čtyři nová letadla naopak umožní Austrianu útočit na linkách do Barcelony, Birminghamu, Norimberku, Říma a Zadaru. (Foto: Austrian, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace