Ryanair bude létat do Arménie a Gruzie

  • 23.08.2019 17:00

Obchodní ředitel Ryanairu David O’Brien se v tomto týdnu setkal v Jerevanu s arménským ministerským předsedou Pašinjanem. Ryanair hodlá zahájit lety do Arménie.

Konkurenční Wizz Air již ohlásil, že lety do Arménie spustí příští rok, pokud se podaří zajistit příhodné finanční podmínky.

Místní úřad pro civilní letectví nyní připravuje zákon, který by měl letecké dopravce osvobodit od pevného poplatku za každého přepraveného cestujícího ve výši 21 USD. Vláda se také snaží dohodnout příznivé podmínky pro poskytování pozemních služeb s argentinským provozovatelem mezinárodního letiště Jerevan Zvartnots (viz foto). V prvním pololetí letošního roku vzrostl počet odbavených cestujících na letišti Jerevan Zvartnots a Gjumri o 10 %.

Od listopadu tohoto roku bude Ryanair létat do Gruzie, kde plánuje nabídnout kapacitu 170 tisíc cestujících. Ryanair bude od listopadu létat do Tbilisi z Milána (Bergamo), a do Kutaisi z Boloně a Marseille. Od dubna 2020 přidá Ryanair linku z Kolína nad Rýnem do Tbilisi. Prodej letenek již byl zahájen.

V letošním roce vstoupily na gruzínský trh také Air France a Air Malta. Ryanair tedy se zpožděním následuje Wizz Air, který již létá do Tbilisi a Kutaisi (sem přitom Wizz Air létá již od roku 2012). Gruzínská letiště odbavila za 1. pololetí 2,5 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 18,2 %. (Foto: Zvatnots Airport, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Jaroslav - nepřihlášený host (...228.13...)
23.08.2019 21:02

Wizz Air do Tbilisi nelétá...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace