Skupina IAG zvýšila kvartální zisk a potvrdila výhled na celorok

  • 03.08.2019 08:30

Dobré kvartální výsledky ohlásila skupina IAG SA, která zvýšila provozní zisk o 6,7 % na 960 mil. EUR (vloni 770 mil. EUR) a překonala tak očekávání analytiků. Vedení společnosti zdůraznilo, že tohoto výsledku bylo dosaženo přes růst cen paliva. Jednotkové náklady na palivo vzrostly o 12,4  %. Ziskovost dálkových linek přitom pomohla převážit negativní vývoj na evropském trhu, který trpí převisem kapacit. 

Celkové výnosy stouply o 9,5 % na 6,77 mld. GBP, nabízené kapacity o 5,4 %, a to zejména díky rostoucím výkonům a novým linkám společností Vueling a LEVEL, zatímco Iberia a British Airways (BA) zejména zvyšovaly počet frekvencí.

Skupina potvrdila svůj výhled na celorok a očekává další zlepšení v oblasti nepalivových nákladů, a to i přes možnou stávku pilotů BA, která může přijít společnost na 40 mil. GBP denně. Společnost se snaží hrozící stávku odvrátit.

Stejně jako CEO skupiny Ryanair, také CEO skupiny IAG Welsh je přesvědčen, že z trhu odejdou někteří slabší hráči, což pomůže zlepšit situaci. Podotkl, že neexistuje žádný doklad poklesu poptávky cestujících v důsledku Brexitu. Skupina je přitom připravena i na případný „no-deal” Brexit.

IAG je v jednání s Boeingem, které se týká případného nákupu 200 letadel 737 MAX. Překvapivý záměr pořídit tato letadla oznámila skupina na přehlídce v Paříži v červnu. Skupina doufá, že se jí případně podaří dosáhnout dodávek již pro rok 2022. Objednávka zatím není podepsána.

Akcie IAG reagovaly růstem o 1,6 %. Celkově však akcie IAG letos poklesly o 27 %. 

 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace