Embraer se přejmenuje na Boeing Brasil

  • 27.05.2019 08:00

Podle smlouvy mezi Embraerem a Boeingiem bude podíl společnosti Boeing ve společném podniku 80 %, za což Boeing složí 4,2 mld. USD. V rámci toho bude tato část společnosti Embraer přejmenována na Boeing Brazil. Zatím není známo, zda se změní také označení letadel, které bude divize vyrábět. 

Brazilský Embraer je třetím největším světovým výrobcem civilních dopravních letadel. Je největším světovým výrobcem crossoverů o kapacitě 70-130 cestujících. Historie firmy sahá do roku 1969, kdy vznikla jako státní firma. Společnost Embraer (Empresa Brasileira de Aeronáutica) byla privatizována v roce 1994.

Zájem Boeingu o Embraer byl vyprovokován, když Airbus oznámil převzetí kanadské divize výroby letadel Bombardier CSeries. Divize Bombardier CSeries je od poloviny loňského roku kontrolována společností Airbus.

Boeing a Embraer věří, že všechna povolení potřebná k vytvoření společného podniku se podaří zajistit do konce roku. (Foto: Embraer, planes.cz)

 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace