Air France – KLM Group a Lufthansa Group skončily s vysokou kvartální ztrátou

  • 04.05.2019 17:00

Skupina Air France – KLM zveřejnila kvartální výsledky. Skupina skončila s vysokou ztrátou 303 mil. EUR, což představuje dramatický nárůst proti ztrátě 118 mil. EUR za stejné období loňského roku. Výnosy skupiny stouply o 3,1 % a dosáhly takřka 6 mld. EUR. Již tradičně se podstatně lépe dařilo KLM, která utrpěla ztrátu „pouze“ 56 mil. EUR při provozní marži -2,3 %, zatímco Air France ztratila 256 mil. EUR při provozní marži -6,9 %. 

Generální ředitel Air France-KLM Group se odvolává na nízkou sezónu a převis nabídky na evropském trhu. Pokud jde o výhled, CEO potvrdil původní předpoklady na celorok. Připomínáme, že nový generální ředitel společnosti přistoupil po svém nástupu do funkce k velkorysému zvýšení mezd zaměstnanců Air France.   

S vysokou kvartální ztrátou -336 mil. EUR (EBIT) skončila také Lufthansa Group. Výnosy Lufthansa Group dosáhly 7,9 mld. EUR a podobně jako v případě Air France – KLM Group vzrostly o 3 %. Finanční ředitel Lufthansa Group se odvolává na vysokou nabídku na krátkých a středních tratích a ztrátu 200 mil. EUR v důsledku vysoké ceny paliva. Zisková marže činila -4,3 %. Skupina potvrdila výhled na celorok a plánuje dosáhnout marže v rozmezí od 6,5 % do 8 %. (Foto: KLM, eturbonews, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace