Lufthansa Group překvapila špatnými výsledky. Ohlásila ztrátu přes 300 mil. EUR za první kvartál.

  • 17.04.2019 08:00

Předběžné výsledky skupiny Lufthansa udávají za 1. kvartál roku 2019 7,9 mld. EUR výnosů, což představuje nárůst o 3 % proti stejnému období loňského roku. Celkové nepalivové náklady ve skupině poklesly za sledované období o 0,8 %, u Eurowings dokonce o 7,2 %. Tím však dobré zprávy končí, neboť skupina však zaznamenala ztrátu 336 mil. EUR, a to proti zisku 52 mil. EUR v loňském roce.

Lufthansa odůvodňuje výsledky převisem kapacit v Evropě, který vytváří tlak na ceny letenek, a vysokou cenou paliva. Lufthansa také uvádí, že loňský 1. kvartál byl mimořádně silný, a to v důsledku krachu Air Berlin. Přechodný nedostatek kapacit tehdy dovolil krátkodobě zvýšit ceny letenek, a to zejména vnitrostátních.

Skupina je přesvědčena, že za celorok dosáhne plánovaných výkonů, protože prodej letenek na 2. kvartál je příznivý. Skupina odhaduje, že letos dosáhne marže v rozpětí od 6,5 do 8 %.

Trhy reagovaly na předběžné výsledky poklesem ceny akcií o 4,4 %. (Foto: Lufthansa)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace