Co bude s Atatürkovým letištěm v Istanbulu?

  • 12.04.2019 13:00

S úspěšným víkendovým přesunem na nové letiště vyplouvá v Istanbulu na povrch otázka, jak bude využito „staré“ letiště. Pro Atatürkovo letiště dnes existuje několik možných projektů.

Tím asi nejpřirozenějším je, že letiště bude dále sloužit svému původnímu účelu. Minimálně po dobu jednoho roku bude letiště ještě využíváno pro nákladní lety, než se pomalu přesunou na nové letiště. Dalším leteckým využitím jsou VIP lety a lety všeobecného letectví. Těm také bude určen jeden z terminálů. Část budov bude konvertována na „leteckou akademii“ pro piloty, palubní a pozemní personál. Hangáry zůstanou využity pro opravy letadel.  

Další scénář uvažuje s využitím letiště jako konferenčního a výstavního centra. Pro tento účel může letiště nabídnout dostatek ploch a zejména kvalitních hotelů, kde se cena za ubytování okamžikem přesunu letiště stala velmi atraktivní, a to zejména pro kongresovou turistiku.

Čas ukáže, k jakému řešení se nakonec Turecko přikloní. (Foto: Wikimedia, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace