Piloti Jet Airways odložili stávku o 14 dní

  • 02.04.2019 13:00

Piloti problémové indické Jet Airways dali managementu společnosti 14denní lhůtu, ve které má firma splatit nevyplácené výplaty. Původní termín byl 1. dubna, ale management se dohodl se stávkujícími piloty na posunu termínu. Svůj nárok na zaplacení výplat uplatňuje na 1000 pilotů společnosti. Jet Airways dluží také leasingovým společnostem, letištím a dodavatelům, a není ani schopna zaplatit bankám splátky půjček.

Jet Airways je druhou největší indickou společností a její dluhy nyní dosahují 1 mld. USD. V důsledku dluhů musela společnost uzemnit 48 letadel, protože není schopna platit leasingové poplatky. O pronájem letadel má zájem konkurenční SpiceJet.

Indická státní banka dočasně zachránila společnost od krachu poskytnutím nouzové půjčky 218 mil. USD. V Indii se od 11. dubna konají všeobecné volby, jejíž výsledek bude znám koncem května. Vláda se zřejmě snaží zabránit problémům, které by krach společnosti způsobil v době voleb. Zakladatel společnosti Naresh Goyal odstoupil vzhledem k situaci provozovatele z pozice předsedy představenstva. Budoucnost společnosti je mimořádně nejistá. (NDTV.com, planes.cz)


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace