SpiceJet si pronajme letadla od konkurenční Jet Airways. Řeší tím problém uzemněných 737 MAX.

  • 25.03.2019 17:00

K zajímavému vývoji dochází v Indii, kde si úspěšný nízkonákladový dopravce SpiceJet pronajme letadla od leasingových společností, které pronajaly letadla problémovým Jet Airways. Konkrétně by se mělo jednat až o 50 letadel. Jet Airways jsou ve finančních potížích a nemohou splácet leasingové poplatky.

Na loňském veletrhu ve Farnborough přitom uplatnily Jet Airways objednávku na 75 Boeingů 737 MAX 8 v katalogové ceně 8 mld. USD. V říjnu se finanční situace Jet Airways již natolik zhoršila, že společnost přestala být schopna splácet půjčky. Nyní je řada letadel Jet Airways uzemněna, neboť nejsou zaplaceny leasingové poplatky. To samozřejmě finanční situaci dále zhoršuje. Dluhy společnosti jsou odhadovány na 1,5 mld. USD. 

Naopak problémem SpiceJetu je, že má uzemněné 737 MAX a chybí kapacity. Oznámení o pronájmu 50 letadel zvýšilo hodnotu akcií SpiceJet o 24 % během jediného dne. SpiceJet totiž získá pronájmem nejenom možnost pokrýt své kapacitní potřeby po uzemnění Boeingů 737 MAX, ale zároveň získá zákazníky, které již nejsou schopny obsloužit konkurenční Jet Airways. (Foto: Boeing, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace