Ryanair vydal již druhé varování, že nedosáhne očekávaného zisku. Na vině jsou levné letenky.

  • 19.01.2019 16:00

Šéf společnosti Ryanair Michael O'Leary vydal další varování, že Ryanair nedosáhne očekávané výše zisku, která již byla korigována směrem dolů v říjnu. Problémem jsou nízké ceny letenek, které mohou v zimním období zlevnit až o 7 %. 

Oznámil, že nízká cenová úroveň komplikuje život konkurentům, včetně Flybe, kterou v lednu koupilo konsorcium vedené Virgin Atlantic. Podle něj jsou na trhu příliš veliké kapacity, které tlačí ceny dolů. O'Leary také zopakoval, že stávající cenová úroveň otřese ztrátovými společnostmi, jako je WoW Air, Flybe a Germania.

Samotné snížení zisku přitom nemusí být pro Ryanair nutně špatnou věcí, neboť společnost má dostatečný prostor pro velmi agresivní cenovou politiku, díky které může růst svůj tržní podíl na úkor konkurence. O'Leary uvedl příklad ztrátové nízkonákladové společnosti Norwegian Air, která je nyní nucena z hospodářských důvodů zavřít své báze v Římě, na Kanárských ostrovech a Mallorce, kde konkuruje Ryanairu.

Ryanair ohlásí kvartální výsledky 4. února. (Foto: Reuters, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace