Zákaz elektronických zařízení na vybraných letech do USA a Velké Británie

Ministerstvo vnitřní bezpečnosti Spojených států amerických dnes oznámilo, že zakazuje elektronická zařízení v kabinách letadel z vybraných zemí Afriky a Středního východu. Výjimku tvoří mobilní telefony a zdravotní pomůcky. Dle vyjádření ministerstva je nařízení odpovědí na incident z loňského roku, kdy došlo k explozi výbušného zařízení údajně schovaného do přenosného počítače na letu Daallo Airlines. Dotčené aerolinky, mezi které patří např. Emirates, Etihad nebo Qatar Airways, mají od dnešní osmé hodiny našeho času 96 hodin na uvedení nařizení v platnost. Velmi podobnou regulaci vydala i Velká Británie, mírně se však liší v dotčených zemích a specifikací povolených zařízení, která nesmí být větší než 16x9,3x1,5cm. Zatímco britské nařízení platí i pro domácí společnosti, domácí aerolinie v USA jsou regulace ušetřeny. Elektronická zařízení je možno přepravovat do obou zemí v zapsaných zavazadlech, opačným směrem, tj. z USA, VB je přeprava v kabině povolena.



Související články

Související kategorie

Komentáře



Martin - nepřihlášený host (...188.131...)
23.03.2017 13:15
Souhlas s Petrem

Plne souhlasim s tim co napsal Petr.. pokud by to melo byt ucine, musi to platit pro vsechny a na vsechny mista letadla... jinak je to jasna pomoc US spolecnostem na ukor ME spol.

Petr - nepřihlášený host (...248.135...)
22.03.2017 18:41
Hrozba bomby?

Prý hrozí, že někdo na palubu přinese laptop s bombou. Takže jej tímto US úřady slušně žádají, aby tu bombu v laptop dal raději do cargo holdu, tam je zaručeně bezpečná.

Jo a prý to hrozí jen některým aerolinkám. Nevím, asi Delta má na palubě rušičky bomb, takže výbušný laptop vybuchne na palubě u Emirates a ne u Delty.

La la la. Všichni jsou blázni, jen já jsem letadlo.

Václav Paluzga (...77.161...)
22.03.2017 12:01
politika?

Třeba se někdy dozvíme, jestli je to jenom politická hra nebo jde opravdu o bezpečnost. Protože pro US aerolinky omezení neplatí, sázel bych na první variantu.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace