EasyJet se rozrůstá

Deutsche BA, jeden z největších německých dopravců po Lufthanse, bude prodán nízkonákladovému britskému dopravci EasyJet. Tato dceřinná společnost British Airways by měla být koupena EasyJetem za částku mezi 30 až 46 milióny EUR. Mluvčí Deutsche BA oznámil, že jednání jsou otevřená a mají trvat až do března příštího roku. Deutsche BA, zaměstnávající okolo 860 lidí a mající svou základnu v Mnichově se stále pohybuje ve ztrátě, a to již od svého založení v roce 1992.

EasyJet také oznámil, že vede pokročilá a exkluzivní jednání s vlastníky konkurenčního nízkotarifového anglického dopravce Go o jeho převzetí. Majoritním vlastníkem Go je s 67,5 procenty kapitálová skupina 3i, další akcie drží Barclays Private Equity (10 %) a 18 členů vrcholového managementu Go (22,5 %). Cena za převzetí zatím nebyla oznámena, avšak finanční analytici jsou již teď skeptičtí k možnému financování uskutečnění všech záměrů dopravce EasyJet.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace