Smolný květen českých letadel

Na okraji polské Varšavy se 17. května 2002 zřítil český vrtulník Bell 206 poznávací značky OK-MJM, patřící firmě Heli World z Uničova. Vrtulník, který byl do ČR dovezen teprve několik dnů před havárií zajišťoval přenos obrazového zpravodajství. Helikoptéra se náhle zřítila do zahrady rodinného domku, zhruba dvacetpět metrů od silnice, necelých sto metrů před pelotonem. Část vrtule se mihla těsně před jezdci a na druhé straně silnice rozbila střechu. Závodníkům, ani posádce vrtulníku se nic nestalo.

Oheň zničil na letišti v Ústí nad Orlicí 13. května 2002 letadla Z-37 Čmelák a PZL M-18A Dromader. Požár, který z doposud neznámých příčin vypukl v hangáru letiště, způsobil škodu asi za milión korun. Hrozivě vyhlížející oheň, k němuž před desátou hodinou večer vyjely tři hasičské jednotky, vypukl v dílně hangáru. Vzplál letecký benzín a motorová letadla. Jedno letadlo oheň přes veškerou snahu hasičů zcela zničil.

O květnovém pádu Z126 v Benešově, jsme Vás informovali již dříve.

Autor: VK



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace