Ze světa low-costu

V poslední době se doslova roztrhl pytel s úmysly zakládat nízkotarifové dopravce. Řada teď došla i na Německo, kde v Berlíně sídlící Germania a největší evropský tour operátor TUI hodlají založit vlastní společnost. Osmdesát procent bude vlastnit šéf Germanie Hinrich Bischoff a zbývajících dvacet pak TUI. Nová společnost chce začít s pěti Boeingy 737, převzatými od Germanie, a to na jejich stávajících linkách Berlín - Kolín nad Rýnem a Berlín - Frankfurt. Podle německého magazínu Der Spiegel by se flotila společnosti měla během tří let rozrůst až na 50 letadel, provozujících mimo jiné i dálkové linky, což je pro nízkotarifového dopravce velmi nezvyklé.

Do nepříjemné situace se dostal známý irský nízkotarifový dopravce Ryanair. Irský nejvyšší soud v Dublinu mu přikázal zaplatit odškodné ve výší 67 500 euro paní Jane O´Keefe. Paní O´Keefe, jakožto milióntému cestujícímu Ryanairu byly společností slíbeny volné letenky po celý její zbytek života. Ryanair však nyní po devítí letech změnil podmínky slibu, což soudce Peter Kelly označil za pochybení a přiřkl tak paní Jane O´Keefe odpovídající odškodnění.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace