Nové možnosti pro přátele letadel na Ruzyni

Pražské ruzyňské letiště připravilo ve spolupráci s planes.cz několik novinek pro spottery, zajímající se o letecký provoz.

V souvislosti s blížícím se 75. výročím existence ruzyňského letiště rostou na dvou místech tribuny umožňující fotografování přes oplocení. Tyto tribuny, které budou slavnostně otevřeny v sobotu 7. dubna, jsou dočasné a budou na svých místech stát přibližně měsíc. Přijďte se podívat a užívejte si nových možností. Později by však na vybraných místech měly být nahrazeny pevnými valy, které umožní podobné pohodlné sledování provozu přes oplocení objektivy fotoaparátů a kamer.

Vznikající tribuna u Kněževse

Pohled z tribuny na letadla

Již v těchto dnech se na vytipovaných místech v oplocení letiště objevují otvory pro objektivy fotoaparátů.

Ukázka otvoru pro objektiv

Současně vzniká i Klub přátel letecké fotografie při Letišti Praha (LKPR Spotters), který vychází z dlouhé tradice letecké fotografie v ČR. Sdružuje nadšence, které zajímá letectví, ať už jen prohlížejí fotografie letadel na Internetu nebo jezdí na letecké dny, či k jejich zájmům patří fotografování, filmování, zachycení provozu na letišti. Pro své členy se bude snažit organizovat různé akce a díky úzké spolupráci s vedením ruzyňského letiště je k dispozici také ojedinělá možnost fotografování v areálu letiště.

Letiště svojí aktivitou v oblasti podpory spottingu reaguje na zájem veřejnosti a rozrůstající se základnu leteckých fanoušků, kteří okolí letiště navštěvují. V letošním roce počítáme také s výstavbou pevných valů, které na atraktivních místech nahradí mobilní tribuny. Zároveň jsme začali jednat se zástupci obce Kněževes o lepším zpřístupnění zázemí pro spottery a o možném propojení s dalšími volnočasovými aktivitami obce,“ nastínil další vývoj ředitel Letiště Praha, Jiří Pos.

(pokračování 2.4.2012)

Autor: planes.cz



Související kategorie

Komentáře



10.04.2012 13:29
Radek není nad upřímné nadšení :-)

Já jsem ještě v životě nezažil, že by se něco samo udělalo takže otázka proč se neudělá je předpokládám spíš asi řečnická.
Ohledně toho proč jsou dočasné a stálé budou později, už tu bylo několik vysvětlení v diskuzi, na fóru, stačí jen hledat.

Radek - nepřihlášený host
07.04.2012 16:20
Tribuna

No, jestli tohle stojí za slavnostní otevření?
Tady jde všechno tak pomalu a nejlépe na dvakrát či v lepším pripadě na třikrát. Proč se neudělá rovnou ten val? Asi je zbytečné tady psát co mají v Mnichově.
Zdravím všechny fandy.

ferda brablenec - nepřihlášený host
04.04.2012 22:44
poklona

Po první letošní návštěvě u nízkýho plotu jsem byl hodně zklamanej, tím že se na tohle super místo už člověk kvůli novému oplocení asi jentak nedostane. Ale tak snad alespoň tady se snad začíná blýskat na lepší časy. Poklona těm kdo se o toto zasadili.

Mechmel - nepřihlášený host
02.04.2012 23:44
bugr

ano, datum jsem přehlédl...a nestačím zírat...fakt bych nevěřil, ale byl jsem se podívat, mám to pár set metrů od domova...velké díky všem co se o to zasloužili! :-)

jarda - nepřihlášený host
02.04.2012 19:31
Proto dostalo letiště

cenu"nejlépe se rozvíjející letiště světa",myslel jsem,že padnu na znak!!
Myslel jsem,že se tam jenom opravuje,ale je vidět,že asi i staví.

O. M. - nepřihlášený host
02.04.2012 10:13
To je neuvěřitelné,

V dnešní době bezpečnostní paranoi...

Rudo - nepřihlášený host
02.04.2012 10:08
Ďakujeme

Ďakujme za seba a za naše deti, že letiská milostivo vystrihli dieru do plotu, aby nadšenci mohli fotografovať lietadlá a ideme sa z toho po.... Dúfame tiež, že milostivo obmedzia tiež lety tažkých nákladných Antonov o jednej - druhej v noci.

Petr Drábek - nepřihlášený host
02.04.2012 09:25
máme to do Prahy daleko

...........ale v klubu snad můžeme být.........!

01.04.2012 16:13
mechmel-já ti dám fórek

nehledě na to že ten článek už tu visí pár dnů :-)

Mechmel - nepřihlášený host
01.04.2012 09:29
tribunky

velmi dobře zpracovaný a grandiózně pojatý apríl :-) Docela jsem se pobavil :-)

Celkem 50 záznamů

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace