Košice i Pardubice zahájily letní sezonu chartery do Hurghady

Na regionálních letištích v České republice a na Slovensku začínají přistávat první letní chartery, které otevírají samotnou letní sezonu.

První letní charter odstartoval z Košic v pátek ve 3:45 ráno. Charterový let 8944 maltské dceřinky ukrajinských SkyUp Airlines zamířil do Hurghady v Egyptě. Let obsloužil z Bulharska pronajatý Airbus A320 imatrikulace LZ-FSD (rok výroby 2008, výrobní číslo 3461), který provozuje dopravce Fly2Sky a pronajímá jej SkyUp Airlines Malta. Košice v letní sezoně 2024 nabídnou 17 destinací v 11 zemích. Mezi nové destinace patří albánská Tirana, turecký Izmir, řecký Zakynthos a Patras, Podgorica v Černé Hoře a po delší době se vrací i chartery na Mallorku.

Letní sezona se rozběhla také v Pardubicích. První charter zamířil ve čtvrtek dopoledne do Hurghady. Letecká společnost Smartwings, jež tento charter vypravila, plánuje v létě zřídit na východočeském letišti základnu s jedním Boeingem 737. Charterové lety letos z Pardubic zamíří do třinácti destinací. Nově do Lamezia Terme a Bodrumu. Po delší době se vrací i lety do Podgorice.

Připravil: Martin Bernict


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace