Boeing Southwest Airlines ztratil kryt motoru. Airbus Austrianu přišel o stabilizátor

  • 08.04.2024 20:43

V neděli se při vzletu Boeingu 737-800 (N8668A) letícího na lince Southwest Airlines 3695 (Denvet - Houston) utrhla část krytu pravého motoru. Uvolněný kryt poškodil mechanizaci křídla. Piloty o situaci informoval palubní personál. Letadlo vyhlásilo nouzi a vrátilo se na letiště Denver International. Komunikace posádky s řídícím provozu je zde.  Regulátor FAA zahájil vyšetřování incidentu. Incident je zachycen zde.  

Necelý rok starý Airbus A320neo (OE-LZQ) společnosti Austrian Airlines utrpěl v sobotu značné poškození na letišti ve Vídni při kolizi s nástupním mostem a sloupem. V důsledku nehody letoun přišel o pravý horizontální stabilizátor a poškozena byla mechanizace křídla. Škoda se předběžně odhaduje okolo 100 tisíc dolarů. Letoun přiletěl z Londýna (LHR) na lince OS456. Austrian převzaly letoun přímo ze závodu v červnu 2023.

Podle Aviation Pros bylo v letech 2016-2022 26 % škod v letectví způsobeno kolizí letadel s pozemní technikou na letištích (GSE) nebo letištními vozidly. Celkem 25 % kolizí nastalo při vytlačování letadel ze stojánek nebo tažení letadel.

(Foto: Hindustan Times, @aviationbrk, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace