Korejská T'way Air míří do Evropy

  • 08.03.2024 12:57

Nízkonákladový jihokorejský dopravce T'way Air zahájí mezikontinentální nízkonákladové lety do Evropy.

T'way zahájí lety do Paříže v červnu, do Říma v srpnu, do Barcelony v září a do Frankfurtu v říjnu. Nástup konkurenční společnosti na tyto linky z/do Soulu byl podmínkou Evropské komise pro schválení spojení Korean Air a Asiany. Sloty na zmíněných letištích budou T’way převedeny od Korean Air.

Generální ředitel T'way Hong-Geun Jeong potvrdil, že dopravce si na tyto linky pronajme pět letadel A330-200 od Korean Air, a to i s posádkami a údržbou (ACMI). Tato letadla doplní existující flotilu tří letadel A330-300. Nutnost vyhnout se na letech do/z Evropy vzdušnému prostoru Ruska znamená, že A330-300 se na tyto linky nehodí.

T'way postupně rozšíří vlastní kapacity a najme vlastní piloty. Kromě zmíněných tří letadel A330-300 tvoří park společnosti 25 letadel Boeing 737-800 a dva 737 MAX 8.

Podle informací Aeroroutes a exyuaviation.com z poloviny února otevřou T’way 16. května linku ze Soulu do Záhřebu s technickým mezipřistáním v Biškeku na cestě tam a non-stop zpět do Soulu. Linku budou provozovat letadla A330-300, a to třikrát týdně. Letadla A330-300 mají 12 míst v obchodní třídě a 335 v turistické. V době psaní příspěvku byla linka uvedena v letovém řádu, ale letenky nebyly v prodeji.

Další změnou na jihokorejském trhu je pravděpodobné spojení Korean Air s nízkonákladovými společnostmi Jin Air, Air Busan a Air Seoul. Tito nízkonákladoví dopravci se mají konsolidovat v jedné společnosti, která by se stala nízkonákladovou odnoží Korean Air.

Perspektivní nízkonákladový segment v Koreji by v takovém případě sestával ze společností Jeju Air, T’way a výše uvedené nízkonákladové společnosti Korean Air.  

Dalším nízkonákladovým dopravcem aktivním na mezikontinentálních linkách z tohoto regionu do Evropy je singapurský Scoot. K velkém expanzi do Evropy se chystají AirAsia. (Foto: @Hl7766_702a, Ex-Yu Aviation, CDB Aviation, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Ivan_pha - nepřihlášený host (...188.168...)
08.03.2024 15:06

Tak my vám ty linky přenecháme, ale budeme je pro vás létat.

Trochu mi přijde, že podmínky antimonopolního úřadu jsou nesmyslné.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace