Linka z Prahy do Zadaru letos začne létat od 1. dubna, Smartwings zrušily Dubrovník

Chorvatsko se už více než 20 let drží na prvním místě nejoblíbenějších destinací českých turistů. Zemi každoročně navštěvuje přes 700 000 Čechů a jen občas ji předběhne jiný stát, jako třeba v roce 2015 Slovensko. Železniční i letecké spojení České republiky a Chorvatska zažívá v posledních letech renesanci. Zvlášť po otevření přímé linky Praha – Zadar v roce 2019 se letecká dovolená na pobřeží Jadranu stala dostupnější díky nízké cenové politice Ryanairu, který linku provozuje.

První stroj letos z Prahy do Zadaru odstartuje v pondělí 1. dubna a linka bude celý tento měsíc v provozu čtyřikrát týdně (v pondělí, úterý, středu a sobotu). Od května až do konce letního letového pak 5x týdně (přidají se i čtvrteční lety).

Z České republiky se do Chorvatska dostanete letecky jedině z Prahy. Charterové lety z Ostravy na pobřeží Jaderského moře létaly naposledy v létě 2019. Do Splitu pravidelně létají z Letiště Václava Havla denně Smartwings a dvakrát týdně Croatia Airlines (každé pondělí a sobotu), do Dubrovníku každý čtvrtek Croatia Airlines. Do města na jihu Chorvatska létaly v minulosti   Smartwings. V létě 2024 nebude Česká republika mít ani přímé letecké spojení s chorvatským hlavním městem.

Připravil: Martin Bernict


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Milan - nepřihlášený host (...103.167...)
15.02.2024 11:17
Kolo

Kolik stoji preprava kola a jde to?

PetrzOlomouce - nepřihlášený host (...22.113...)
13.02.2024 19:42
Zadar

Pro nás z Moravy je výhodnější létat z Vídně, i ceny letenek jsou oproti Praze nižší. Do Zadaru poletím letos 4. září již pátý rok po sobě, cena s příručním zavazadlem necelých 700 Kč.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace