Letecké společnosti plánují postupné obnovení letů do Tel Avivu

  • 24.12.2023 08:51

Jak jsme již dříve informovali, Lufthansa, Austrian Airlines a Swiss obnovují lety do Tel Avivu dne 8. ledna 2024, byť zatím jenom v redukovaném letovém řádu.

Většina západních společností přerušila letecké spojení s Tel Avivem 10. října, tři dny po útoku Hamásu.

British Airways pozastavily lety do/z Tel Avivu do 10. ledna. Vueling nebude do Tel Avivu létat přinejmenším do 13. ledna.

Air France pozastavily lety do 20. ledna 2024.

Ryanair prodloužil omezení letů do středy 31. ledna 2024, přičemž cituje „provozní omezení mimo kontrolu Ryanairu“.

American Airlines a Delta Air Lines přerušily lety do/z Tel Avivu do 29. března.

Generální ředitel letiště Bena Guriona Udi Bar Oz uspořádal před několika dny prezentaci pro zástupce 120 leteckých společností, které vyzval k obnově letů do Izraele.

V tuto dobu odbaví letiště Bena Guriona okolo 200 odletů/příletů denně, což je proti září 2023 propad o asi 60 %. Mezinárodní letiště Bena Guriona během konfliktu poslalo asi 600 zaměstnanců na neplacené volno.

Pravidelné lety do/z Tel Avivu udržuje od začátku konfliktu pouze šest zahraničních leteckých společností, mezi nimi Etihad, Fly Dubai, Ethiopian, Hainan a Azimuth. Domácí letecké společnosti létají sice bez omezení, nicméně potýkají se s nedostatkem kapacit v důsledku přerušení kontraktů na pronájem letadel s posádkami (ACMI). To se týká mimo jiné pronájmů od Smartwings a ČSA. (Foto: The Jeruzalem Post, Phaata, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace