Emirates vybudují v Dubaji největší opravárenskou základnu na světě

  • 28.11.2023 16:32

Skupina Emirates oznámila, že v sousedství letiště Dubai World Central (DWC) vybuduje největší a nejmodernější letecké opravárenské středisko na světě. Plocha opravárenského komplexu bude 1 milion m2. Investice jsou odhadovány na 950 milionů dolarů. Stavba centra bude zahájena v roce 2024 a dokončena v roce 2027. Projekt vychází z potřeb skupiny do roku 2040.  

Středisko bude poskytovat úplné portfolio služeb od poprodejní obsluhy až po těžkou údržbu, lakovnu, zkušebnu motorů, a bude také zajišťovat konverze letadel na nákladní. Pro tyto účely bude v první fázi vybudováno osm velkých hangárů a budova lakovny. Další budovy budou využity jako sklady náhradních dílů, dílny, administrativní budova, apod.

Stávající opravárenské centrum Emirates je na letišti Dubai International Airport (DXB). Tato základna však nestačí uspokojit perspektivní potřeby rostoucího leteckého parku společnosti a má jen omezené kapacity na modernizaci kabin 53 letadel Boeing 777-300ER a 67 Airbusů A380. (Vizualizace: Emirates)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace