Po dopadu rakety na egyptskou Tabu přichází letecká evakuace všech českých turistů v oblasti

  • 27.10.2023 12:23

Zpráva ČTK uvádí: Cestovní kancelář Čedok během dneška evakuuje zhruba 500 českých turistů z egyptského letoviska Taba u Rudého moře, kde v noci na dnešek raketa zasáhla zdravotnické zařízení. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake a posléze informaci potvrdila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež nemá v tuto chvíli informace o tom, že by klienty v egyptské Tabě měla ještě jiná tuzemská CK než Čedok, řekl ČTK.

Letecká společnost Smartwings uvedla na sociální síti X (dříve Twitter), že okamžitě na situaci vzniklou v Tabě reaguje a po poledni pro CK Čedok vypraví celkem tři repatriační lety. Dva z Prahy a jeden z Brna. Aerolinka dále uvedla, že z bezpečnostních důvodů budou lety směřovány na letiště v Sharm El Sheikh.

Z dat na webu Flightradar24.com vyplývá, že první plánovaný let (QS5400, operovaný Airbusem A320 Českých aerolinií) má z Prahy odstartovat ve 13:30 a do České republiky se vrátit krátce před půlnocí. Druhý let (QS5402, operovaný Boeingem 737-800) má z Letiště Václava Havla odlétat ve 13:45 a vrátit se taktéž po jedenácté večer. Repatriační let z Brna má do Egypta odletět ve 13:30 (QS5404, operovaný taktéž Boeingem 737-800).

Připravil: Martin Bernict


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace