Aeroflot postupně zvyšuje přepravní výkony

  • 26.10.2023 17:54

Na skupinu Aeroflot připadá asi 44 % veškerých cestujících přepravených ruskými leteckými společnostmi. Vzhledem k orientaci na zahraniční linky byla společnost Aeroflot sankcemi zasažena nejvíce, přišla o všechny linky do západního světa, Ameriky a Japonska. Mezinárodní síť Aeroflotu se k dnešnímu dni zmenšila na 19 zemí.

V letošním roce skupina Aeroflot postupně roste. Za devět měsíců letošního roku skupina přepravila 35,8 milionu cestujících, což je o 14,6 % více než za stejné období loňského roku. Na vnitrostátních linkách skupina přepravila 28,95 milionu cestujících, což je meziroční nárůst 5,6 % a o 12,3 % více proti roku 2019.

Počty přepravených cestujících na mezinárodních linkách skupiny vzrostly proti loňsku o 78,9 % na 6,87 milionu cestujících. K tomuto růstu došlo v důsledku reorganizace mezinárodní sítě. Na mezinárodních linkách vykonal Aeroflot o 47,9 % více letů než vloni.

Průměrné využití sedačkové kapacity dosáhlo 87,6 %, což je o 3,3 p.b. více v meziročním srovnání. Na vnitrostátních linkách dosáhlo využití sedačkové kapacity 89,7 %.

Z 35,8 milionu přepravených cestujících skupinou připadá 18,94 milionu na Aeroflot, což je o 19,2 % více než vloni. U Aeroflotu se počet cestujících na mezinárodních linkách zvýšil dokonce o 92,7 %. Na mezinárodních linkách nabízí Aeroflot lety do 19 zemí, přičemž se výrazně zvýšil počet přímých mezinárodních letů z regionálních letišť.

Na prvním místě mezi mezinárodními destinacemi bylo během prvních devíti měsíců Turecko, kde Aeroflot obsluhuje z deseti regionů Ruska šest tureckých destinací. V létě byla nefrekventovanější mezinárodní linkou Moskva-Antalya se 49 pravidelnými lety týdně a Moskva-Istanbul se 42 lety týdně.

V červenci Aeroflot obnovil spoj z Moskvy na Kubu (Varadero), který provozují Boeingy 777-300ER společnosti Rossiya. Kvůli uzavření vzdušného prostoru západních zemí se průměrná letová doba prodloužila na 13 hodin (viz Flightradar24.com).

Přímé lety do Bangkoku jsou provozovány z pěti ruských regionů.  

Koncem září skupina provozovala 141 letoun s vyřešeným vlastnictvím a registrací. Vyřešení vlastnictví dovoluje vyjmout letadla z bermudského nebo irského registru a vyřešit tak problém dvojí registrace. Mezi letouny s vyřešeným vlastnictvím je osm letadel Airbus A330 a deset Boeingů 777-300ER.

V souvislosti s tím se leasingové společnosti AerCap, SMBC Aviation Capital a CDB Aviation vzdaly svých nároků proti Aeroflotu.

V září dosáhly letecké společnosti skupiny Aeroflot dochvilnosti letů 91,8 %.

Ruské letecké společnosti letos přepraví přes 100 milionů cestujících. (Foto: buyingbusinesstravel.com.ru, flightradar24, staylishbag.ru, Flicker, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace