Airbus Titan Airways donutila chybějící okna k návratu do Londýna

  • 16.10.2023 11:12

Piloti letounu Airbus A321LR (G-OATW) společnosti Titan Airways zaznamenali po odletu z Londýna nezvyklý a velmi silný hluk z kabiny. To je donutilo vrátit se na letiště odletu.

Po přistání se zjistilo, že letadlu chybí tři okna. Kromě chybějících oken bylo na letadle zjištěno vážné poškození levého horizontálního stabilizátoru. K události došlo 4. října při přeletu letadla do Orlanda. Letadlo se předtím v dílnách na letišti Londýn Southend podrobilo od 23. září do 2. října pravidelné údržbě a po dokončení opravy bylo přeletěno do Stanstedu letem v délce trvání 21 minut.

Okna byla zřejmě špatně upevněna a při odletu 4. října vypadla. Tuto hypotézu podporuje i poškození stabilizátoru. Incident vyšetřuje AAIB.

Letoun odstartoval k přeletu z Londýna Stanstedu (STN) do Orlanda (MCO) jako let AWC-305Y. Po startu z dráhy 22 během stoupání ve výšce 3050 m zaznamenala posádka mimořádný a nezvyklý hluk. Piloti zastavili stoupání ve výšce 4570 m a po 37 minutách přistáli bezpečně zpět ve Stanstedu.

Zmíněný letoun před Titan Airways sloužil do 25. září v úpravě pro 80 cestujících potřebám britské vlády, nosil registraci G-GBNI. Let do Southendu 23. září byl posledním letem ve „vládní“ imatrikulaci. Titan Airways upravily letoun na konfiguraci pro 64 cestujících.

Letoun je od incidentu 4. října stále na letišti ve Stanstedu. (Foto: Flicker, FlightRadar24.com, Civil Service World, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace