Z Moravy budou od zimy létat charterové lety do Thajska

Na brněnském letišti tento rok neskončí hlavní turistická sezóna příchodem prosince, jak tomu bylo doposud zvykem. Naopak od zimy 2023 získají cestující z Moravy možnost vyrazit na dovolenou do Thajska přímým letem z letiště Brno-Tuřany. Ambiciózní plán oznámila v pondělí česká cestovní kancelář ČEDOK. Má v plánu přímé lety Brno – Phuket operované Boeingem 787 Dreamliner italské společnosti Neos s celkovou kapacitou až pro 359 cestujících. Půjde o druhé české letiště, ze kterého se na thajský ostrov bude létat. Už od 23. 10. 2023 zahájí provoz charterové lety téže cestovní kanceláře z Prahy. Ty však obstará polský LOT se svými Dreamlinery.

Létat se bude 1x týdně každé úterý. Odlet z Brna bude v 23:55, přílet do Phuketu v 16:15 následujícího dne. Odlet z Phuketu do Brna je naplánovaný ve středu v 18:15 a přílet do moravské metropole bude v 23:45. Let bude dlouhý zhruba 11 hodin (podle povětrnostních podmínek). Lety bude obsluhovat Boeing 787 z Milána.

Přicházíme do Brna na zimní sezónu s velkou novinkou, která tu nikdy předtím nebyla. Přímo z Tuřan budeme ve spolupráci s Neosem létat od 19. prosince jednou týdně na thajský ostrov Phuket. Přímé lety do exotiky se staly naší vlajkovou lodí, lákají k Čedoku další klienty, kteří objevují nové destinace, a šetří cestovatelům čas na cestách. Chceme ukázat, že regionální letiště se mohou rozvíjet a chceme na trhu neustále zavádět něco nového a představovat trendy. Je tedy na čase, aby pohodlí Dreamlineru poznali zájemci z celé spádové oblasti brněnského letiště, ať už z Moravy, tak i sousedního Slovenska,“ prozradil novinku Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku v Brně na tiskové konferenci. 

Půjde o historicky první dálkové lety z Brna s cestujícími, které bude z tohoto regionálního letiště zajišťovat širokotrupé letadlo. K této možnosti také přispívá komplexní letecká dohoda EU-ASEAN, podepsaná v minulém roce, která liberalizuje přepravní trh mezi členskými státy EU a Sdružením národů jihovýchodní Asie (ASEAN), jehož je Thajsko smluvní stranou,“ řekl ministr dopravy Martin Kupka. 

Pro brněnské letiště o obrovskou příležitost. V minulosti na něm lety k moři utichávaly příchodem zimy, letos bude jednou týdně odbavovat dálkový Boeing 787. Jde o další rozvoj aktivit Čedoku v Brně. Už toto léto si cestovní kancelář objednala u Smartwings takovou kapacitu na letech z Brna, že má defacto čistě jen pro sebe jedno z pěti letadel, která tam mají základnu.

Phuket je ostrov nacházející se na západním pobřeží Thajska v Andamanském moři. Je to jedno z nejpopulárnějších turistických míst v zemi a láká ročně miliony návštěvníků.

Připravil: Martin Bernict


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Komárek - nepřihlášený host (...160.39...)
12.06.2023 21:21

Budou to vůbec v Brně umět odbavit, vyluxovat a natankovat tak velké letadlo?

petrp (...160.2...)
12.06.2023 12:48

Jakubv:...jde to od doby, co je Čedok polský:-D

Jakub - nepřihlášený host (...17.12...)
12.06.2023 12:04

a jde to s dálkovým ledadlem, ne že ne...

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace