Wizz Air nabízí z Budapešti přes 60 destinací. airBaltic otevřou druhou linku do Dubaje.

  • 01.06.2023 18:00

Wizz Air otevřel linku Budapešť – Antalya

Před zahájením hlavní sezóny společnost oznámila linku do Antalye. První let se uskutečnil 24. května letounem Airbus A321neo. Linka je provozována třikrát týdně. Po Istanbulu je Antalye již druhou tureckou destinací, kterou Wizz Air provozují z Budapešti.

Firma využívá relativně nízké konkurence na linkách do Turecka. Cena „holé“ zpáteční letenky na namátkově vybraný týden v červnu vychází (bez slevy WDC) v přepočtu na 113 eur.

Další dovolenkovou linku otevře Wizz Air z Budapešti v říjnu, a to do Sharm El Sheikh.

Wizz Air plánuje bázovat na letišti v Budapešti 15 letadel.

Zejména v poslední době Wizz Air preferuje expanze na nové trhy a vyhýbat se přímé konfrontaci s Ryanairem či jinými nízkonákladovými aerolinkami.

airBaltic do Dubaje z Vilniusu

Nová linka z Vilniusu do Dubaje bude po lince z Rigy do Dubaje druhou nejdelší linkou provozovanou airBaltic. Linka zahájí 1. listopadu a bude provozována dvakrát týdně. Jak z Rigy, tak z Vilniusu prodlužuje letovou dobu nutnost vyhnout se vzdušným prostorům Běloruska, Ukrajiny a Ruska. Průměrná doba letu proto přesahuje 6 hodin.

airBaltic uvádí, že letenky v jednom směru startují na ceně 239 eur. Na namátkově vybraná data vychází „holá“ zpáteční letenka na 469 eur a s odbaveným zavazadlem na 547 eur. (Foto: Travel Daily News, Air News Times, airBaltic, planes.cz, obr.: web airBaltic)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace