Německá letiště čeká v pondělí další výstražná stávka

  • 12.03.2023 17:00

Odborová organizace ver.di vyhlásila na pondělí 13. března 2023 další varovnou stávku na čtyřech německých letištích – Berlín, Hamburk, Hannover a Brémy. Odbory tak chtějí vytvořit dodatečný tlak na projednání podmínek nové kolektivní smlouvy pro pracovníky ochrany letišť a bezpečnosti. Odbory požadují vyšší příplatky za práci v noci, o víkendech, svátcích a za přesčasy. Tyto příplatky dle jejich sdělení nebyly od roku 2006 navyšovány.

Odbory ver.di již několik let bezvýsledně projednávají se Spolkovým svazem bezpečnostních společností v letectví - BDLS (Bundesverband der Luftsicherheitsunternehmen) podmínky práce pro pracovníky ochrany a bezpečnosti letišť.  

Zrušeny budou veškeré odlety z Berlína, stávka rovněž postihne Hamburk, Hannover a Brémy, kde budou stávkovat pracovníci bezpečnostní kontroly. Z Berlína bude zrušeno asi 200 odletů (s postihem na cca cca 27.000 cestujících), z Hamburku 123 odletů. Kromě toho odbory upozorňují cestující, že se mají připravit na dlouhé fronty při odbavení.

Stávka bude zahájena v pondělních ranních hodinách v 03:30 hodin a ukončena bude o půlnoci z pondělí na úterý.  

Svaz letišť (Flughafenverband ADV) v sobotu odpoledne odhaduje, že tato varovná stávka přímo či nepřímo ovlivní cca 100.000 cestujících. Uvádí rovněž, že stávka byla vyhlášena ve velmi krátkém termínu, že cestující nemají žádnou šanci najít jinou alternativní dopravu, a díky tomu pak cestující se stávající součástí tohoto boje mezi odborovým a zaměstnaneckým svazem.

(Foto: MDR, Munchener Merkur)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nezdolný - nepřihlášený host (...142.239...)
12.03.2023 22:52

A prý ty milióny inženýrů a lékařů dovezených eurofilníma ziskovkama měly být novou úžasnou levnou pracovní silou a teď se stávkuje? :-O

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace