Přímé lety z Tchaj-peje do Prahy

Tisková zpráva portálu Letuška.cz uvádí, že China Airlines zahájí od července lety z Tchaj-peje do Prahy. Společnost přípravy a obdržení povolení z tchajwanské strany potvrdila deníku Taipei News sama společnost. Podle odpovědi tchajwanského ministra dopravy na interpelace zákonodárců by mělo jít o dva lety týdně.

Pokud se tento záměřr podaří realizovat, půjde o první pravidelnou přímou linku mezi Českou republikou a Tchaj-wanem pro cestující. Již od listopadu 2004 létaly do Prahy nákladní Boeingy 747 China Airlines, jejichž pobyt na letišti byl vždy oblíbený mezi leteckými nadšenci.

Tisková mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková na dotaz planes.cz uvedla, že s leteckými dopravci průběžně o obnově a rozvoji přímých dálkových spojení jednáme. Mezi priority Letiště Praha v rámci rozvoje dálkových linek patří mimo jiné Spojené státy americké, Kanada, Vietnam, Tchaj-wan, Čína, Thajsko, Indie nebo Mongolsko a Kazachstán. 

Týká se to i linky na Tchaj-wan. Letiště Praha ve spolupráci s China Airlines pracuje na přípravách přímého spojení a zajištění veškerých provozních podmínek. V tuto chvíli nemáme od dopravce finální potvrzení. Přesto věříme, že zahájení provozu přímého leteckého spojení v průběhu letošního léta je možné.

Loni došlo k obnovení přímých letů do New Yorku s dopravcem Delta Air Lines, destinace se objeví i letos v letním letovém řádu, a to od 8. května. Od začátku letní provozní sezony také opět přivítáme Korean Air s přímou linkou do Soulu, inaugurační let se uskuteční 27. března

Obecně válka na Ukrajině a uzavření vzdušného prostoru komplikuje a prodlužuje lety z některých asijských destinací, což je jeden z faktorů, který rozhodování dopravců o nových linkách do Evropy ovlivňuje. Vedle tohoto problému se ovšem dopravci potýkají také s nedostatkem kapacity a zdrojů. Pomalejší obnova dálkových letů je tak kombinací více faktorů.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace