Boeing opět pozastavil dodávky Dreamlinerů

  • 26.02.2023 17:00

Boeing oznámil, že z důvodů potřeby dodatečné analýzy komponent trupových částí pozastavil dodávky letadel 787. Inkriminovaným dílem je přední přetlaková přepážka. Výrobce ujišťuje, že problém bezprostředně neovlivňuje bezpečnost letadel v provozu a nepředpokládá se, že by byly ohroženy dodávky v letošním roce. U akcionářů vyvolává oznámení nepříjemné vzpomínky na nedávné více jak jednoroční přerušení výroby. Akcie reagovaly poklesem o takřka 5 %.

Obnovení dodávek musí schválit regulátor FAA, výroba pokračuje bez přerušení.

Zdaleka se nejedná o jediný výrobní problém Dreamlinerů. Naposledy byly dodávky přerušeny z popudu FAA v květnu 2021 a obnoveny až v srpnu 2022, a to kvůli sérii výrobních defektů. FAA rovněž znepokojily nedostatky v kontrole kvality, a proto v únoru 2022 regulátor rozhodl, že bude certifikovat každý jednotlivý stroj. Za obvyklých okolností udělí regulátor certifikát typu a schválení jednotlivých letadel deleguje na výrobce. (Fotyo: The Wall Street Journal, Boeing)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace