V Nepálu došlo ke katastrofě letounu ATR 72

Na vnitrostátní lince společnosti Yeti Airlines YT691 z nepálského Káthamandú do Pokhary havaroval v neděli ATR 72-500 (9N-ANC) společnosti Yeti Airlines.

Dostupné informace z místních médií uvádějí, že letoun byl zcela zničen požárem poté, co se propadl na krátkém finále na dráhu 12 letiště Pokhara (VNPR).

Při katastrofě podle předběžných informací zahynulo všech 72 osob na palubě, zatím bylo nalezeno 68 mrtvých. Počty cestujících i cizích státních příslušníků mezi nimi se prozatím liší.

Video pořízené bezprostředně před katastrofou zachycuje přetažené ATR, které po levém křídle začíná padat k zemi. Video z místa neštěstí je zde.  (Foto: Business Today, Sam Chui, obr.: Fliughtradar24, ilustrační foto letiště Pokhara s jiným letadlem Yeti Airlines)


Fotografie k článku


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Jano - nepřihlášený host (...17.174...)
15.01.2023 20:59
Malá rychlost.

Ano malá rychlost evidentne. Ale prečo malá rychlost to este chviločku potrva.myslím, že to z hlasoveho zaznamniku a zapisovača letových dát nebude problem zistiť.

gogo - nepřihlášený host (...80.40...)
15.01.2023 12:16
Kdesi je video

jak se propadl na levé přídlo a konec...malá rychlost?

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace