Southwest Airlines odhadly ztráty způsobené kolapsem na 800 milionů dolarů

  • 08.01.2023 08:30

V období od 21. prosince do 31. prosince 2022 zrušily Southwest Airlines 16 700 letů. Generální ředitel Bob Jordan oznámil finančním trhům, že kolaps společností může mít dopad na hospodářské výsledky čtvrtého čtvrtletí.

Předpokládá se, že za čtvrté čtvrtletí 2022 bude firma ve ztrátě. Ztráty v důsledku kolapsu se odhadují na 825 milionů dolarů.

Samotná ztráta výnosů spojená s rušením letů se odhaduje na až 425 milionů dolarů, další náklady půjdou na kompenzace cestujícím a další provozní náklady související s kolapsem.

Kromě výnosů podkopalo prosincové fiasko důvěru zákazníků, což se může odrazit na vývoji rezervací v letošním roce. Southwest vždy konkurovaly cenou, avšak ve světle problémů společností může řada zákazníků nyní upřednostnit jiné dopravce, a to i za vyšší cenu letenky. (Foto: US Today, Hellas Post, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Gajda - nepřihlášený host (...49.225...)
09.01.2023 06:47

To, že ty IT systémy nejsou až tak super duper jak by měly být se ví, nicméně i kdyby byly, stejně nikdo neví nakolik by to pomohlo. Musíš to vzít od začátku do konce, nelítají jen z hlavních letišť, zaměstnanci jezdí do práce bůhví odkud a další drobnosti, které velká trojka nemá. A nikdo jinej už tam nemá takovej provoz jako tidle čtyři. Takže IT to mohlo částečně ovlivnit, ale rozhodně by to nezachránilo celý.

L. Paluzga (...30.173...)
08.01.2023 17:06
IT systémy

Tak si v souvislosti s těmi čísly říkám, na kolik by vyšly ty IT systémy, které SWA potřebuje vyměnit. Nevím, co vše je tam totálně špatně (což neví asi nikdo, viz předchozí článek), ale za 500 mil. dolarů vyplacených cash by to určitě bylo s růžovou mašličkou, šlehačkou a cherry on top.

SWA je ale čistokrevná akciovka, takže když tohle akcionářům nevadí (jakože jim to nevadí, když s tím stavem roky nic nedělají), tak s tím nepohne ani Kongres. Můžou asi dostat nějakou pokutu, ale to je tak vše. Osvědčení dopravce jim nikdo nevezme a proč taky, když je to v principu nebezpečnější aerolinka na světě.
A cestující? Koho to zajímá...

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace