Indie investuje 12 miliard dolarů do rozvoje letištní infrastruktury

  • 16.12.2022 17:00

Indie je dnes třetím největším trhem vnitrostátní dopravy na světě. Trh podle předpokladů udrží vysoké tempo růstu po několik dalších dekád, což souvisí s rychlým růstem střední třídy.

Vnitrostátní letecká doprava v Indii je velmi levná a pro cestující atraktivnější než přetížená, kolabující a nespolehlivá železniční doprava.

Indické letecké společnosti plánují v nejbližších letech pořídit 400 až 500 nových letadel, z nichž většina bude nasazena na vnitrostátních linkách. Počty odbavených cestujících přitom rostou nepoměrně rychleji než kapacita letištní infrastruktury země.

Ministerstvo letectví nyní oznámilo, že vláda vloží do rozšíření a modernizace letištní infrastruktury během následujících několika let 12 miliard dolarů. Investice zahrnují také výstavbu některých letišť „na zelené louce“.

Některá letiště, včetně Dillí, již nestačí rostoucí poptávce ani požadavkům na komfort odbavení. (Foto: India TV News, South China Morning Post, Business Insider)


Fotografie k článku



Komentáře



Rollfree - nepřihlášený host (...71.136...)
17.12.2022 18:45

Letadla pro Indii by se měla standardně vybavovat nějakými úchyty na vnější straně. Aby se dala používat podobně jako ty vlaky.
Jak jim tak asi vychází využití sedačkové kapacity u těch vlaků. A jak ji vůbec počítají. Jestli jenom ze sedaček uvnitř vagónů, nebo i mezi nárazníky na lokomotivě a podobně.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace