S Ryanairem do Egypta a Libye

  • 02.12.2022 09:30

Šéf skupiny Ryanair Michael O’Leary v úterý uvedl, že společnost jedná s úřady Egypta a Libye o otevření linek do těchto zemí – poprvé v historii Ryanairu. Nemusí se přitom jednat o izolovanou aktivitu, ale o část širšího nástupu dopravce v tomto regionu.

Prozatím jsou jedinými destinacemi Ryanairu mimo evropský kontinent Izrael, Jordánsko a Maroko.

Podobně expanduje za hranice kontinentu i Wizz Air, a to zejména prostřednictvím své pobočky Wizz Air Abu Dhabi, odkud v rámci středněvýchodní expanze provozuje již 36 linek.

Jak Wizz Air, tak i Ryanair sázely ve své geografické expanzi na Ukrajinu, kde nyní kvůli válce působit nemohou. To oba rivaly nutí hledat nové růstové možnosti na dalších trzích, kde se zatím neustavila silná nízkonákladová konkurence. (Foto: Caribbean News Digital, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Gajda - nepřihlášený host (...49.225...)
02.12.2022 22:50

Trh je to velkej a mohl by být zajímavej, ale bylo by potřeba najít místo jako je Modlin, u velkýho města, menší, defakto výhradně jen pro Ryanair. A udělat tam HUB a nasměřovat tam linky z největších evropskejch hubů a odtamtud lítat dál. Aktuálně i kdyby našli, budou v létě 2023 stejně rádi, že pokrejou poptávku po Evropě.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace