Rumunské Blue Air pokračují ve snaze najít investora. Provoz zatím neobnoví

  • 03.10.2022 08:00

Proti původnímu oznámení Blue Air 10. října svůj provoz neobnoví. Jedná se již o druhý termín předpokládaného obnovení provozu, který společnost nedodrží. Blue Air se odvolávají na probíhající jednání s investory, kteří by do společnosti vložili čerstvý kapitál potřebný k obnovení provozu.

Blue Air oznámí termín obnovení provozu poté, co budou jednání ukončena. Jinými slovy: obnovení provozu se odkládá na neurčito. V mezidobí si tržní podíl Blue Air rozebraly Ryanair a Wizz Air.

Blue Air přerušily provoz 6. září poté, kdy rumunské úřady zablokovaly účty společnosti. Společnost nezaplatila pokutu 2 miliony eur za dlouhodobé poškozování práv cestujících a dalších 13 milionů eur dluží cestujícím na kompenzacích za zrušené a zpožděné lety. Blue Air v období od 30. dubna 2021 do 30. dubna 2022 zrušily 11 289 letů, což postihlo 178 tisíc rezervací.

Společnost slibovala obnovit provoz 12. září, poté termín posunula na 10. října a nyní se obnovení provozu odkládá na neurčito. Blue Air jsou největší rumunskou leteckou společností. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace