Virgin Atlantic vstoupí do aliance SkyTeam

  • 29.09.2022 13:00

Pravděpodobně již v lednu 2023 se novým členem SkyTeamu stanou Virgin Atlantic. Společnost bude první britskou společností v alianci. Její vstup především posílí přítomnost SkyTeamu na důležitém transatlantickém trhu.

Vstup Virgin Atlantic do aliance není překvapením, neboť firma je ze 49 % vlastněna společností Delta Air Lines, která je součástí aliance SkyTeam. Virgin jsou zakládajícím členem transatlantického společného partnerství s Delta Air Lines and Air France-KLM.

Podíl aliance na transatlantickém provozu podle skupiny Cirium vzroste po vstupu Virgin z dnešních asi 5,3 na 37,3 %. Aliance tak sníží dominanci aliance oneworld, která na tomto trhu drží podíl 46,7 %. Star Aliance a nezávislí dopravci poklesnou ze 48 na 16 %.

Po vstupu Virgin Atlantic budou členské letecké společnosti aliance nabízet cestujícím více než 1000 destinací. Výhody získají držitelé věrnostních karet Virgin Atlantic Flying Club Silver a Gold a SkyTeam Elite a Elite Plus. (Obr.: Virgin web, foto: planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace