Ryanair očekává dalších skluzy v dodávkách Boeingů 737-8200

  • 02.08.2022 08:00

Šéf skupiny Ryanair Michael O’Leary minulý týden během konference s investory vyjádřil obavy týkající se zpoždění dodávek letadel 737- 8200.

Do hlavní letní sezóny vstoupil Ryanair se 73 letouny verze 8200. Do konce roku však proti původním plánům může Ryanairu chybět 21 letoun této verze. Boeing o možném zpoždění dodávek informoval Ryanair během posledních 14 dní. Opoždění dodávek a celkovou situaci okolo Boeingu označil Michael O’Leary za „hlavní oblast obav“ pro Ryanair. Varoval, že takové zpoždění je neakceptovatelné. Šéf Ryanairu také vyjádřil pochybnosti týkající se brzké certifikace verze 737-10.

Pokud jde o dodávky do léta 2023, O’Leary se obává opakování situace z tohoto roku, kdy opoždění dodávek donutilo Ryanair k přejímkám nových letadel během hlavní sezóny.

O’Leary zopakoval, že Ryanair odešel z jednání o pořízení až 200 letadel verze 737-10 kvůli nerealistickým cenovým očekáváním Boeingu. Přesto věří, že v nějaké době se jednání obnoví. (Foto: Air Data News, One Mile at a Time, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace