Spirit Airlines odkládají hlasování o převzetí

  • 04.07.2022 08:00

Na 30. června bylo původně plánováno hlasování akcionářů, kteří měli rozhodnout, zda společnost přijme nabídku na převzetí. O Spirit spolu bojují Frontier Airlines a JetBlue Airways. V předvečer termínu bylo hlasování posunuto na 8. července. Společnosti to poskytne dostatek času vyhodnotit nejnovější a zlepšenou nabídku JetBlue.

Jedná se již o druhý posun termínu. Sprint se z této situace může jedině radovat, neboť souboj obou zájemců pohání nabídky nahoru. Jedná se zřejmě o největší akviziční bitvu v oblasti letecké dopravy.

Hodnota poslední nabídky JetBlue má hodnotu 3,7 miliardy dolarů. Pokud by ministerstvo spravedlnosti spojení společností neschválilo (z důvodů antimonopolních), JetBlue by vyplatily Spiritu 400 milionů dolarů jako „termination fee“. 

Frontier v poslední nabídce zvýšil cenu na akcii o 2 dolary a ze 100 milionů na 350 milionů dolarů zvýšil „termination fee“ vyplacené v případě neschválení transakce ministerstvem spravedlnosti. 

Jak Frontier, tak JetBlue jsou přesvědčeny o svém úspěchu. (Foto: Seeking Aplha, planes.cz)
 

Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace