Rostou šance Airbusu vyhrát objednávku Air India

  • 17.06.2022 08:00

Airbus má zřejmě reálné šance uplatit širokotrupá letadla na rychle rostoucím indickém trhu, který v tomto segmentu kontroluje tradičně Boeing. Airbus A350 se zdá být v probíhajícím výběrovém řízení favoritem. Kromě objednávky až 20 letadel A350 by Air India mohla mít zájem až o stovku letadel A321neo.

Air India se obrátila na své piloty s dotazem, zda jsou připraveni k přeškolení na novou techniku a jejich odpověď očekává 20. června. To nepřímo naznačuje možný přechod dálkové flotily dopravce k širokotrupým Airbusům.

Airbus může svou nabídku „osladit“ rychlou dodávkou prvních letadel. Může nabídnout letadla původně určena Aeroflotu a letadla, která odmítá převzít Qatar Airways. Air India by tak mohla rychle získat kombinovanou flotilu A350-900 a -1000.

Některá letadla A350 pro Aeroflot získaly v květnu Turkish Airlines (foto 1). Letadla byla dodána v „aeroflotovské“ konfiguraci a částečně i barvách Aeroflotu (foto 2). (Foto: Archyworldys, rusaviainsider).


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace