Trh letecké dopravy západní Evropy meziročně na trojnásobku

  • 25.05.2022 08:00

Ze statistik dat organizace OAG vyplývá, že v této době rostou každý týden kapacity letecké dopravy na trzích západní Evropy o 4,5 %. Západní Evropa tak předstihla Severní Ameriku, která poslední dobou v růstu stagnuje. Kapacity na západoevropském trhu vzrostly meziročně na trojnásobek. Naopak nejvíce ztrácí region severovýchodní Asie, a to o 17,6 %. Pokles souvisí s karanténními opatřeními v Číně. Region střední a východní Evropy z týdne na týden o 3,4 %.

Ke 20. květnu byl největší evropskou aerolinkou s výrazným náskokem Ryanair, který proti stejnému období loňského roku vyrostl téměř na šestinásobek. Z hlediska provozovaných kapacit je Ryanair celosvětově na čtvrtém místě, na šestém místě je easyJet. Z tradičních evropských aerolinek největší kapacity provozují Turkish Airlines, kterým celosvětově patří osmé místo, Lufthansa je na devátém místě.  Celosvětové prvenství drží velká americká trojka: American Airlines, Delta Air Lines a Southwest Airlines.

Z letišť je na prvním místě v západní Evropě je Heathrow, následované Frankfurtem a Paříží (CDG).

Další podrobnosti je možno najít zde. (Foto: OAG)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace