China Southern Airlines odkládá přejímky stovky MAXů na rok 2025 a později

  • 20.05.2022 13:00

Mluvčí China Southern Airlines v úterý informoval, že společnost přesouvá plánované přejímky 103 letadel Boeing 737 MAX na období od roku 2025. Ještě v březnu společnost plánovala převzít 39 MAXů tento rok, 37 v roce 2023 a 27 v roce 2024. Konkurenční China Eastern a Air China plánované termíny přejímek MAXů neuvedly.

Předseda představenstva China Southern Ma Xulun na setkání s investory minulý týden informoval o rozšíření parku společnosti, ale MAXy ve výčtu nebyly. China Southern je největším zákazníkem Boeingu v Číně. Boeing v úterý ujistil, že je se zákazníkem v kontaktu a zákazník svá očekávání ve věci objednávky více než stovky MAXů nezměnil.

Boeing má nyní uskladněno přes 140 letadel Boeing 737 MAX určených pro čínské zákazníky. Generální ředitel Boeingu Dave Calhoun původně předpokládal, že jejich dodávky zákazníkům budou zahájeny počátkem letošního roku. Pro společnost, která trpí problémy s Dreamlinery, je obnovení dodávek MAXů na aktuálně největší trh mimořádně důležité.  

Zotavení čínské letecké dopravy zbrzdily případy koronaviru v Šanghaji, které vyvolaly drakonická karanténní opatření. Počty cestujících společnosti China Eastern, která má hlavní bázi v Šanghaji, poklesly proti dubnu 2021 o 90,7 %. Mezinárodní letiště v Šanghaji odbavilo v dubnu o 98,9 % cestujících méně než v dubnu 2021. (Foto: ABC News, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace