Provoz v členských zemích Eurocontrol dosáhne 84 % předkrizové úrovně

  • 27.04.2022 13:00

Organizace Eurocontrol ve své prognóze z počátku měsíce očekává v období duben-prosinec 9,3 milionu letů. To by znamenalo zotavení na 84 % proti předkrizovému počtu letů. V současné době se zotavení (vyjádřené počtem letů) pohybuje okolo 76 % předkrizových hodnot. V letní sezóně by zotavení mělo podle základního scénáře dosáhnout 89 %, ke konci roku 92 %. Optimistická prognóza předpokládá ke konci roku oživení na 96 %, pesimistická (nízká) prognóza 83 %.

Obrázek z týdne končícího 3. 4. dokládá nárůst počtu letů z týdne na týden o impozantních 11 %. Přehled Top20 ukazuje, že tahounem zotavení podle počtu vykonaných letů jsou Ryanair, easyJet a Turkish Airlines. Největší růst provozu demonstroval Norwegian (63 %). Tento růst ovšem vychází z nízkých hodnot.

V týdnu končícím 6. 4. byla zemí s největším provozem (obr. 3) Británie (4 653 příletů/odletů za den) následována Španělskem (4 198 příletů/odletů) a Německem (4 057 příletů/odletů). Nejmenší pokles proti stejnému období roku 2019 vykázalo Turecko (-3 %).

Uvedená data reflektují počet letů, nikoliv počty cestujících. (Graf a tab.: Eurocontrol)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace