Boom Supersonic získal 60 milionů dolarů od US Air Force

  • 16.01.2022 08:30

Startup Boom Supersonic podepsal s US Air Force tříletou partnerskou dohodu, v rámci které získá od USAF 60 milionů dolarů. Tyto investice budou použity na urychlení vývoje nadzvukového cestovního letadla Overture. Součástí projektu je využití platformy Overture pro vývoj vojenské verze letadla.

První investici od US Air Force získaly Boom Supersonic již v roce 2020. Cílem investice byla podpora vývoje perspektivního letadla Air Force One.

Boom Supersonic je na nejlepší cestě obnovit komerční lety nadzvukovou rychlostí. Právě před rokem získala firma objednávku United Airlines na 15 nadzvukových letadel Boom Overture s opcí na 35 dalších. Již dříve se staly partnerem Boom Supersonic Japan Airlines, které mají opci na 20 letadel.

Overture nabídne kapacitu 65 až 88 cestujících a bude létat dvakrát rychleji než stávající letouny. Motory budou spalovat udržitelné palivo.

Boom Supersonic plánovaly v roce 2021 zahájit letové zkoušky zmenšeného modelu Overture, který má ověřit základní předpoklady konstrukce letadla. První let mini-Overture byl odložen na letošní rok. První prototyp Overute by měl být hotov v roce 2023. Nasazení do komerčního provozu je plánováno na rok 2029. (Vizualizace: Boom Supersonic)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace